Eerste Adema Socialisten Borrel

Afgelopen Vrijdag 24 september was de eerste Adema socialisten borrel. Dit was georganiseerd door ROOD Groningen samen met de Kameraadschappij en marxistische leesgroep ‘Adema’. Dit was een borrel in de Graanrepubliek voor alle socialisten uit Noord Nederland. Het was super gezellig en er kwamen veel mensen op dagen. Er zal vanaf nu elke maand een borrel zijn.

We hebben het tijdens de borrel ook over allerlei plannen gehad voor de toekomst. Voorafgaand aan de borrel hebben we een gesprek gehad met een groep internationale studenten om hen ook te betrekken bij ROOD Groningen. De precieze vorm is nog niet besloten, maar er lijkt een ROOD Groningen International groep aan te komen. Deze mensen zijn vooral betrokken geraakt door Shelter Our Students en de Activism Intro Fair. Hopelijk komt er iets cools uit!

De naam Adema verwijst naar Siep Adema, de Groningse verzetsheld die zich van Spanje tot Nederland inzette voor de strijd tegen het fascisme. Tijdens een razzia werd hij opgepakt, maar hij wist meerder concentratiekampen te overleven. Hij overleed in 1993 als overtuigd socialist.