Ga in gesprek met: Mahir Alkaya

Sinds de Coronacrisis lijkt één ding duidelijk: de wereld zal niet worden zoals die was. In de eerste plaats is het een gezondheidscrisis waarbij we er alles aan moeten doen om te uitbraak in te dammen, te zorgen voor beschermingsmiddelen en te werken aan een vaccin. Tegelijk zien we hoe we aan de vooravond van economische onzekerheid staan en ook in die zin de wereld fundamenteel kan veranderen. Aanstaande zaterdag gaat ROOD daar vanaf 19:00 via Facebook live over in gesprek met SP Kamerlid Mahir Alkaya.

De eerste nationale economische steunpakketten zijn bekend en ook in Europees verband komen economische noodmaatregelen in een stroomversnelling. Waar de afgelopen dagen en weken over onvoorstelbaar hoge bedragen werd gesproken, vindt ROOD het belangrijk dit in perspectief te plaatsen. De steunpakketten lijken gigantisch, maar wat komt nu uiteindelijk waar terecht? Veel flexwerkers en ZZP’ers weten nog niet goed waar ze aan toe zijn, en banen lijken op de tocht te staan. De onzekerheid voor velen op de korte termijn zorgt voor een enorme onzekerheid voor ons economisch systeem als geheel. Dat alles anders kan worden onderschrijft politiek links tot rechts, maar hoe zien die verschillende wereldbeelden er uit en wat is daarin de positie van socialisten? Mede daarover gaat ROOD in gesprek met Mahir Alkaya, woordvoerder economische zaken voor de SP in de Tweede Kamer. Mahir komt uit Amsterdam, maar studeerde in Delft. Tijdens zijn studietijd kwam de vorige financiele crisis, waarbij hij zich verbaasde over een gebrek aan maatschappelijk verzet tegen de afbraak van alles wat van ons allemaal is. Hij besloot in 2010 lid te worden van de SP, en is sinds 2017 lid van de Tweede Kamer. Het gesprek vindt zaterdag plaats tussen 19:00 en 19:45.

Ook is dit een kans voor jou om je vraag te stellen aan Mahir. Dat kan door deze in te sturen naar rood@sp.nl met in de titel ‘Vraag aan Mahir’. Jouw vraag zal dan worden gesteld tijdens de livestream. Uiteraard staat het je ook vrij je vraag live tijdens het gesprek te stellen in de chatfunctie.

Dit vraaggesprek is de tweede in een reeks, waarbij we eerder in gesprek gingen met SP Kamerlid Sadet Karabulut over burgerdoden door Nederlandse bombardementen in Irak en de Corona-crisis. Dat gesprek is hier terug te kijken.