Laseractie op kantoor VNO-NCW

“Baan kwijt door corona?” en “De economie op gang in mei? Flexwerkers horen daar niet bij”. Deze teksten verschenen vrijdagavond op de gevel van de toren van werkgeversorganisatie VNO-NCW. We projecteerden deze teksten met een laser om aandacht te vragen voor ons meldpunt voor jongeren, www.mijnbaasiseenlul.nl. 

Terwijl de Coronacrisis nog in alle hevigheid gaande is roept voorzitter van VNO-NCW Hans de Boer het kabinet op om de economie weer op gang te brengen in mei. Ondertussen krijgen wij dagelijks meldingen binnen van jongeren die door hun baas op straat zijn gezet of mensen die aangeven niet veilig te kunnen werken. De economie weer op gang brengen in mei betekent voor ontslagen flexwerkers dus zoeken naar een nieuwe baan en voor jongeren met een baan werken zonder beschermingsmiddelen. ROOD vindt dit niet kunnen, en kwam daarom afgelopen vrijdag met een laserstraal in actie.

Tijdens de Coronacrisis zijn we opzoek naar verhalen van jongeren die problemen tegenkomen op het werk. Deze verhalen bundelen we zodat we misstanden aan kunnen kaarten. Ben jij je baan of inkomen verloren tijdens de Coronacrisis? Of kan je niet veilig werken omdat je bijvoorbeeld in een supermarkt werkt? Laat het ons weten via ons meldpunt, dan nemen we contact met je op.