Nieuwe ROOD-groep in Zutphen

In het nieuwe jaar heeft ROOD er weer een nieuwe groep bij, ROOD Zutphen. Om deze groep te introduceren hebben we wat vragen gesteld aan de contactpersoon van deze groep: Justin Veldhuis. Lijkt het jou ook leuk om in je eigen omgeving aan de slag te gaan voor een betere wereld? Neem dan contact met ons op via rood@sp.nl

Vertel eens iets over jezelf, wie ben je en hoe ben je eigenlijk bij ROOD terecht gekomen?

Ik ben Justin, ik studeer aan de universiteit van Enschede en ik ben contactpersoon van de ROOD-groep in Zutphen. Dat laatste houdt in dat ik de persoon ben die het overzicht bewaard in de groep en degene die contact houdt met de SP-afdeling in Zutphen. Ik ben bij ROOD terecht gekomen door mijn overbuurman. Hij is lid van de PvdA en hij nodigde me uit om bij de Jonge Socialisten langs te komen, de jongerenvereniging van de PvdA. Ik voelde me echter totaal niet toe aangetrokken en na wat rondzoeken bij andere politieke jongerenverenigingen vond ik ROOD de meest leuke en actieve club, daar heb ik me toen bij aangesloten.

Waar is de groep de afgelopen tijd mee aan de slag geweest en wat gaat er de komende tijd gebeuren?

De afgelopen tijd hebben we op verschillende plekken gezocht naar een actietraject om jongeren mee te activeren. Dat bleek nog knap lastig te zijn en tot nu toe hebben we nog niet iets kunnen vinden waarmee we jongeren kunnen mobiliseren om Zutphen weer een stukje mooier te maken. We geven echter niet op, de komende tijd gaan we aan de slag met een skatebaan. We hebben gehoord dat die skatebaan te moeilijk is voor beginnende skaters en niet uitdagend genoeg is voor de gevorderde skater. De vorige ROOD-groep in Zutphen kreeg jaren geleden al verlichting voor die skatebaan voor elkaar, nu moeten wij ook samen met skaters die baan beter kunnen maken.

Heb je misschien nog tips voor andere jongeren die een ROOD-groep willen oprichten?

Een van de belangrijkste dingen die je moet onthouden als je je inzet voor een betere wereld is dat je vooral door moet zetten. Niet alles wat je begint zal in een keer goed gaan en een hoop acties zullen mislukken. Dit is echter geen reden om op te geven. Van fouten kun je leren en als je consistent op straat staat en de mensen verteld wie je bent en wat je met de wereld wil zullen zij zich bij je aansluiten. Dus, spreek vooral met mensen en laat zien wie je bent, als je niemand vertelt dat je als club bestaat, zal je ook nooit een stap vooruit kunnen zetten.