Nominaties voor de Huisjesmelker van het Jaar verkiezing

Deze week zijn er op verschillende plekken huisjesmelkers door boze huurders en ROOD-groepen genomineerd voor onze huisjesmelker verkiezing. Deze nominaties zijn mogelijke winnaars voor de oneervolle titel van ‘Huisjesmelker van het jaar 2019’. Hier alvast twee goede kanshebbers die afgelopen vrijdag en zaterdag hun nominatie kregen van huurders en ROOD.

In Den Haag kreeg huisjesmelker Marcel van Hooijdonk een cheque van -750 euro van zijn huurders aangeboden. Hij verdient deze cheque omdat hij onder andere geld vroeg om het huurcontract te kunnen tekenen en voor nooit uitbetaalde vergoedingen toen Van Hooijdonk huurders verplichte om te verhuizen. Al met al telt dit bedrag flink op tot wel 750 euro aan illegale kosten voor sommige huurders. Van Hooijdonk – die al eerder huisjesmelker van het jaar werd – knijpt zijn huurders nog steeds uit door hoge kosten en te weinig onderhoud en verdient daarom deze nominatie wéér.  

In Zwolle kreeg aanhuurmakelaar Maxx Aanhuurmakelaars de nominatie voor hoge bemiddelingskosten. Zo stopte Maxx Aanhuurmakelaars duizenden euro’s in eigen portomonnee van studenten. Voor deze diefstal kreeg Maxx Aanhuurmakelaars al eerder de gouden Eikel, en deze week dus een nominatie voor Huisjesmelker van het Jaar. Om duidelijk te maken om hoeveel geld het precies gaat schilderde de groep het totale bedrag van 37.902,- euro op de voorgevel van het pand. 

De Huisjesmelker van het Jaar verkiezing heeft een aantal grote kanshebbers opgeleverd, maar door het land hebben ook andere huurders hun huisbazen genomineerd voor de oneervolle titel. De jury zal alle inzendingen bekijken en zal de winnaar snel bekend maken.