ROOD ondertekent manifest tegen jeugdloon

Vanmiddag heeft Arno van der Veen, voorzitter van ROOD, het manifest tegen het jeugdloon getekend in Den Haag. Het manifest is een initiatief van de SP, ROOD, de PvdA en de Jonge Socialisten om voor eens voor altijd afscheid te nemen van het jeugdloon. Het manifest wordt door meerdere jongerenorganisaties gesteund.

ROOD heeft altijd voorop gelopen in de strijd tegen het jeugdloon. Samen met Young & United voerden we actie tegen het jeugdloon. Na jarenlange strijd wonnen we: de leeftijdsgrens voor het minimum jeugdloon werd in 2016 verlaagd van 23 naar 21 jaar. Arno van der Veen: ‘De eerste leeftijdsverlaging heeft bewezen dat een tweede stap nodig is. Een groep jongeren is er op vooruit gegaan, zonder dat dit ten koste van banen ging. Ondertussen zitten jongeren tot 21 nog steeds met een jeugdloon, terwijl zij vaste lasten van een volwassene hebben.’ Met dit manifest willen we een volgende stap zetten naar de volledige afschaffing van het minimumjeugdloon vanaf 18 jaar. Het manifest wordt naast de SP, PvdA, 50plus en GroenLinks ook gesteund door het JOB, de LsvB, Young & United en CNV Jongeren. 

ROOD zal ook de komende jaren blijven knokken voor gelijk loon voor gelijk werk. We hebben eerder bewezen dat we de wet kunnen veranderen door samen in actie te komen. Daar hebben we jou voor nodig. Sluit je ook aan bij ROOD en knok met ons mee tegen het jeugdloon!