Sta op voor je rechten op 1 mei!

Op woensdag 1 mei vieren wij weer de Dag van de Arbeid. We gaan massaal naar Amsterdam om met de vakbond en andere organisaties genoeg werk voor een goed loon te eisen. Samen staan we op voor zekere contracten, een hoger minimumloon en tegen de macht van het grootkapitaal op ons dagelijks leven. Op deze dag laten we zien dat de arbeidersstrijd nog lang niet gewonnen is en slaan we de handen ineen.

Meer dan 800.000 jongeren hebben een flexcontract en verdienen daarmee gemiddeld 35 procent minder dan hun collega’s met een vast contract. De pensioenen blijven achter, de lonen gaan al jaren niet meer omhoog en er zijn steeds meer werkende armen. Multinationals spelen ons uit elkaar en maken ons tot elkaars concurrenten. ROOD-bestuurslid Debbie van Dijk: “Wij laten hen niet winnen. Want als de winsten blijven stijgen en de lonen niet omhoog gaan, profiteren de grote bazen en de aandeelhouders terwijl de mensen die het werk doen achterblijven met de kruimels. Om dit te veranderen, is strijd nodig. En die strijd willen wij graag met jullie vieren!”

1 Mei is dé feestdag van de socialistische beweging. Op alle continenten vieren we met miljoenen mensen de strijd voor een rechtvaardige wereld. Kom dus dinsdag naar de manifestatie in Amsterdam en loop mee in de mars voor zekerheid en echte banen! Houdt het Facebookevent in de gaten voor meer informatie over plaats, tijden en programma. Als ROOD zullen we met een enorme groep aanwezig zijn.

Als je lid bent van de FNV heb je recht op een gratis treinkaartje. ROOD-leden kunnen hun reiskosten achteraf ook terugkrijgen.