Weekend vol scholing, activisme en gezelligheid

Op 26 en 27 januari vond het jaarlijkse ROOD-weekend plaats. ROOD-leden uit het hele land kwamen bij elkaar voor scholing en gezelligheid. De geschiedenis van het socialisme, onze ideologie en hoe we jongeren kunnen betrekken bij onze strijd voor het socialisme kwamen aan bod. Ook kwam partijvoorzitter Ron Meyer langs op ons politiek café.

Tweede Kamerlid Frank Futselaer gaf de eerste scholing over de geschiedenis en de ideologie van onze partij: “Menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit zijn onze uitgangspunten.” Hierna was het politiek café met SP-voorzitter Ron Meyer. Hij gaf voorbeelden van de energie die hij kreeg van overwinningen die samen met mensen waren bereikt: ”We kunnen alleen samen winnen, als we samen optrekken.” Zondag was Nils Muller te gast om te vertellen over activisme. Als oud-bestuurslid van ROOD en huidig scholingsteam-medewerker weet hij als geen ander hoe je lokaal actie moet voeren en hoe belangrijk het is om hier goed over na te denken.

Uiteraard hebben we tijdens dit weekend elkaar ook veel beter leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen onder het genot van een drankje. Al met al was het een geslaagd weekend. Wil jij ook volgende keer bij een weekend zijn dat we organiseren? Sluit je dan nu aan door hieronder te klikken.