Wij gaan door!

Het is nu bijna een maand geleden sinds de SP de ondersteuning opschortte aan ROOD. We hopen er nog steeds uit te komen met elkaar maar in de tussentijd willen we niet stilzitten. De strijd voor een betere wereld stopt niet. Daarom zijn we achter de schermen druk bezig geweest om ROOD alsnog door te zetten.

Inmiddels hebben we een website, een ledenadministratiesysteem, en zijn kameraden van SP voor ROOD een donatiecampagne gestart om ervoor te zorgen dat we kunnen doorgaan met onze activiteiten. We willen iedereen die hierbij meegeholpen heeft en iedere donateur ook hartelijk bedanken. Binnenkort gaan we samen met ROOD-leden bespreken hoe we ondanks de huidige situatie alsnog een bijdrage kunnen leveren aan de verkiezingscampagne. We zijn namelijk nog steeds ROOD, jong in de SP en zullen ons ook deze verkiezingen inzetten voor de SP, maar wel op onze eigen manier. 

Vorige week kregen wij van de voorzitter van de SP een brief waarin ons werd verzocht om de gegevens van onze leden te verwijderen, en dat juridische stappen zouden volgen als we dat niet zouden doen. We betreuren deze escalatie waardoor het ons zou worden verboden om te communiceren met onze eigen leden. Omdat wij menen in ons recht te staan zijn we niet op het verzoek ingegaan en hebben dat ook laten weten. Zowel de brief van de voorzitter van de SP als onze reactie vind je hier.

We hopen dat we spoedig weer met elkaar in gesprek kunnen hoe ROOD weer als jongerenorganisatie van de SP kan functioneren, waarbij de democratie van ROOD en standpunten van jonge SP’ers serieus worden genomen. Tot die tijd gaan wij in ieder geval door met het organiseren van jongeren voor het socialisme en het opbouwen van ROOD en de SP. 

Ten slotte wensen we iedereen hele fijne feestdagen en een strijdbaar 2021!